Rapcsák András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Köszönöm államtitkár asszony kimerítõ válaszát. Nagyon szeretném remélni, hogy a Fekete Sas Szálló ügyében ismét köszönõ levelet írhatok önnek személyesen és a tárcának, hogy megoldódott ez az ügy.

Néhány dolgot azért el kell mondanom. Évtizedeken keresztül kötelezte a hasznosítót a mûemlékvédelmi felügyelõség az állag helyreállítására. Természetesem semmi nem történt. '92-ben vásárolta a romot, romos állapotban vissza a város. Hogy interpellációval fordultam a tárcához, annak az az oka, hogy a város a legszakszerûbb, a mûemlékvédelmi kirendeltség által alapított, Országos Mûemlékvédelmi Hivatal Mûemlék-helyreállító Kft.-jét bízta meg a munkával. Itt most egy elsõfokú ítélet van pillanatnyilag, amely elsõfokú ítélet azért elmarasztalja ezt a munkát.

Én annak örülök, ami elhangzott, és fõleg ez fog közrejátszani abban, hogy elfogadom államtitkár asszony válaszát, hogy vállalta itt válaszában, hogy ha valóban bebizonyosodik a szakszerûtlen munka és az ezzel okozott kár a városnak, akkor a tárca ezt természetesen fölvállalja a felszámolási eljárások ellenére is. Köszönöm szépen. Ezzel és a köszönõ levél reményében elfogadom államtitkár asszony válaszát. (Általános taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage