Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az 1996. évi kukoricatermés - hála a jó Istennek - az esõs idõjárás és a gondos talaj-elõkészítés és a tápanyag-utánpótlás hatására igen kedvezõ mennyiséget termett. Többet, mint az országban meglévõ állatállomány felhizlalásához szükséges mennyiség.

Tehát nem indokolja semmi sem, hogy e nagy mennyiségû termést visszatartsuk, annál is inkább nem, mert a gazdáknak nincs tárolóhelyiségük, nincs pénzük, és nincs mibõl vetõmagot, mûtrágyát vegyenek. Nincs kitartásuk. Sajnos, azoknak, akiknek van tárolóhelyük - kihasználva a gazdákat -, olcsón és áron alul felvásárolják az amúgy is forráshiánnyal küszködõ termelõket.

Ez az intézkedés megint csak melegágya az üzérkedésnek. Munka és befektetés nélkül veszik el a nagy hasznot a termelõktõl. Ilyen helyzetben a mezõgazdaságot veszteségekre kényszerítik. Kérdezem államtitkár urat, hogy kinek az államtitkára õ: a mezõgazdasági termelõké vagy a maffiózóké? (Derültség.) Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage