István József Tartalom Elõzõ Következõ

ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót.... Nem tudom... Köszönöm a szót, elnök asszony. Egy fél perc türelmet kérek, hogy amíg kivonulnak azok a képviselõk, akiket nem érdekelnek a kérdések, és utána kezdem. (Moraj.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A közvéleményt irányító magyar sajtó olasz sajtóforrásokra hivatkozással az elmúlt hónapban arról írt, hogy német, amerikai, olasz turisták és a gazdag magyarok számára a Zempléni- hegységben embervadászatot rendeznek. A helyszíni tolmácsok szerint a fiatal férfiak pénzt kapnak és kaptak azért, hogy elvadított és felingerelt kutyák elõtt védõfelszerelés, védõruha nélkül szaladjanak. Aki másfél perc elõnyt kért, az 10 ezer forintot, aki csak egy percet, az 20 ezer forintot kapott.

Az üldözõverseny elõtt a külföldiek és a gazdag magyarok kényelmes foteleikben elhelyezkedve - szendvicset, üdítõt, alkoholt fogyasztva - vérmérsékletük szerint drukkoltak; kik az elöl futó fiúknak, kik az õket üldözõ kutyáknak.

Miután a magyar társadalmat érdekli, kérdezem miniszter urat: valós ez a sajtótájékoztatás? És ha igen, mit tett a miniszter úr az üldözõverseny leállítására? Várom tiszteletteljes válaszát. Köszönöm szépen. (Taps.)

(16.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage