Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Én tökéletesen egyetértek az ön felháborodásával ebben az ügyben, hozzá kell tennem persze, hogy ez sem egy privatizációs ügy egyébként, hanem egy felszámolási eljárásnak a részeként kerül sor erre.

(16.20)

De az ügy szempontjából ez végül is teljesen mindegy. Sajnos, a probléma lényegét én éppen a jogkövetõ magatartás hiányában látom, hiszen ha eltekintünk annak a kérdésnek a vizsgálatától, hogy vajon az Erzsébet Laktanya mûemlékké nyilvánításának folyamata miért nem kezdõdött el korábban, hiszen ez lett volna egy valódi megoldás, mert akkor az épület értékesítésénél ezt a szempontot már figyelembe lehetett volna venni. De ettõl teljesen függetlenül az eljárást végül is megindították, a megfelelõ felszólításokat megkapta a Dunaholding-Kecskemét Kft. is, ennek alapján már biztosan törvénybe ütközõ volt a bontási munkáknak a megkezdése. Amikor a szakhatóság eljárt az ügyben, igényelte a rendõrség segítségét, ezért sikerült pénteken a bontást megakadályozni. Ilyen intézkedésre azonban a hét végén a szakhatóság részérõl már nem került sor, ilyet már akkor nem kezdeményeztek, így lehet, hogy jóvátehetetlen károk keletkeztek.

A tegnapi nap folyamán - tehát hétfõn - a Kecskeméti Városi Rendõrkapitányság a Btk. 324. § (1) bekezdésbe ütközõ és az (5) bekezdés szerint minõsülõ és büntetendõ rongálás bûntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el ebben az ügyben. A felelõsségre vonás minden valószínûség szerint elmaradni nem fog, ettõl függetlenül azonban a károkozás bekövetkezett. Ez egy sajnálatos tény, de abban az esetben, ha ilyen ügyekben nem tartják be az elõírásokat, illetve a szükséges lépéseket azok, akikre azok vonatkoznak (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), akkor annak ilyen következményei vannak, aminek a végén bûncselekmény alapos gyanúja is felmerülhet. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage