Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint ismeretes, ebben az évben Országgyûlés által hozott törvény szerint augusztus 19-e a honfoglalás emléknapja volt és munkaszüneti nap. Az én javaslatom azt tartalmazza, hogy a honfoglalás emléknapja megmaradjon, anélkül azonban, hogy munkaszüneti nap legyen továbbra is.

Javaslatomat azzal indokolom, hogy igen fontos a nemzeti tudat, a nemzet önmegbecsülése, ezen belül a nemzet alapításának, történelmi kezdetének a megünneplése, évfordulója. Én nem akarom itt hosszan indokolni ezt a javaslatot. Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy igen szerény a javaslat, tehát semmiféle pénzügyi-gazdasági kihatása nincs és arra kérem a tisztelt Házat, hogy tegye lehetõvé, hogy ez tárgysorozatba kerüljön, és aki esetleg nem akarja végül is megszavazni, egy kicsit majd kivitathassuk és utána dönthessünk.

Tehát az a kérésem, hogy ne vágja el a tisztelt Ház ezt a javaslatot már ezen a szinten, hogy tárgysorozatba sem veszi. Tekintettel arra, hogy ma még igen sok szavazás vár ránk, én az indokolásomat itt befejezem és kérem a tisztelt parlamentet, hogy igennel szavazzon. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage