Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Több frakció nem jelezte indokolási szándékát, ezért soron következik a lakáspénztárakról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/2840. számon, az egységes javaslatot pedig T/2840/121. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/2840/123. számon. Feltételezem, hogy a alkotmányügyi bizottság most sem kívánja szóban indokolni javaslatát. Köszönöm. Már a segítséget.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvita két összefüggõ pont megvitatásából áll. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás elsõ és második pontjához? Nem. A záróvita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom. Gondolom, Medgyessy Péter pénzügyminiszter sem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik tehát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/2840/123. számú ajánlás 1. és 2. pontja szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Szigethy István képviselõ szavazatával 287 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal és 3 tartózkodással az Országgyûlés a módosító javaslatokat elfogadta, és kérem Szigethy István SZDSZ-es képviselõ gépét bekapcsolni.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a lakás- takarékpénztárakról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 67 ellenszavazattal és 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megadom a szót Lányi Zsolt képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage