Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 16., 19., 36. és 37. pontjában lévõ javaslatok elfogadását. Most az elõterjesztõ által támogatott módosító javaslatok határozathozatala következik.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javalatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 219 igen szavazattal, 57 nem szavazattal és 31 tartózkodással elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

(19.00)

Az 5. pontban K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 9/A § (3) bekezdésének szövegpontosítását kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 221 nem szavazattal és 17 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 10., 11. és a kiegészítõ ajánlás 2. pontja alternatív megoldást kínál a törvényjavaslat 7. §-ának tartalmi-szerkezeti módosítására. Az alaprendelkezés a halasztás egyik típusának azonnali lejártával kapcsolatos felsorolását egy új elemmel egészíti ki.

Elõször Kertész István és Varga József javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 2. pontja szerint. A javaslatot valamennyi bizottság támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslat 270 igen szavazattal, 29 nem szavazattal és 12 tartózkodással elfogadta.

A 15. pontban Dióssy László a törvényjavaslat 9. §-ában a törvény 33. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Az alaprendelkezés meghatározza azt az esetet, amikor az elõzetesen felszámított adó nem vonható le. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 28 igen szavazattal, 271 nem szavazattal és 14 tartózkodással nem fogadta el.

A 39. pontban Fodor Sándor és képviselõtársai a törvényjavaslat I. melléklete 1. pontjának kiegészítését kezdeményezi, hogy a szõlõmust, a félkész szõlõbor és a hordós szõlõbor változatlanul jogosítson kompenzációs felárra. A gazdasági és a mezõgazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 139 igen szavazattal, 158 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.

A 42. pontban K. Csontos Miklós a 2. melléklet A pontja (1) bekezdése módosítását kezdeményezi. Ebben a mûalkotás meghatározását pontosítja. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 259 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.

A 43. pontban K. Csontos Miklós a 2. melléklet C pontjában a régiség meghatározását pontosítja. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 228 nem szavazattal és 27 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? (Nem jelentkezik senki.) Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztés T/3170. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3170/27., 44., 46. és 47. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a zárszó korábban már elhangzott.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást vagy elõterjesztõjük visszavonta!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage