Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK. Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 4., 5., 8., 21., 23. és 24. pontjában és az elsõ kiegészítõ ajánlás 7/1. és 13. pontjában lévõ javaslatok elfogadását. Most az elõterjesztõ által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 221 igen szavazattal, 38 nem szavazattal és 46 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az 1. kiegészítõ ajánlás 5. pontjában Kovács Tibor és Miklós László a törvényjavaslatot új §-sal kívánják kiegészíteni. Indítványuk szerint az adófizetési kötelezettség a külön jogszabályban kötelezõen elõírt tartalékkészletbõl történõ kivét esetén a kivét napján keletkezik. A javaslatot a bizottságok támogatják.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 238 igen szavazattal, 59 nem szavazattal és 15 tartózkodással elfogadta.

(19.10)

Az elsõ kiegészítõ ajánlás 11. pontjában Varga József és Kertész István az 1. mellékletet új ponttal kívánják kiegészíteni. Ebben az illatosító kölni és parfüm fogyasztási adóját 70 százalékban javasolják megállapítani. A költségvetési bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 260 nem szavazattal és 28 tartózkodással nem fogadta el.

Az elsõ kiegészítõ ajánlás 12. pontjában Varga József és Kertész István az 1. melléklet kiegészítésével az arc- és ajak-ápolószerek fogyasztási adóját 20 százalékban kívánják megállapítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 11 igen szavazattal, 276 nem szavazattal és 21 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 14. és a kiegészítõ ajánlás 14. pontjában Kovács Tibor és Miklós László a cseppfolyósított üzemanyag céljára szolgáló gáztermékek fogyasztási adóját 73 forint 30 fillérben kívánják kilogrammonként megállapítani. (Közbeszólás a bal oldalon: Visszavonták.) Az elõterjesztõk a javaslatot visszavonták. A képviselõ urak szíveskedjenek akkor nyilatkozni, hogy melyik javaslatukat vonják vissza. (Közbeszólás a jobb oldalon: Az összeset.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage