Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 10., 14., 24. és 25. pontjában és az elsõ kiegészítõ ajánlás 1. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 246 igen szavazattal, 35 nem szavazattal és 19 tartózkodással elfogadta.

(19.20)

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 5. pontjában Gyimóthy Géza a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésében a törvény 12. § (9) bekezdése módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a készleten lévõ jövedéki termék az engedéllyel rendelkezõ jövedéki alany részére bizományi szerzõdés alapján legyen értékesíthetõ. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 228 nem szavazattal és 27 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 7., 8. és 11. pontjaiban K. Csontos Miklós szövegpontosításokat kezdeményez, amely arra irányul, hogy a normaszövegben ne szerepeljen a kötelezésre utaló fordulat. Nem kapta meg a bizottság szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 240 nem szavazattal és 1 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 9. pontjában Gyimóthy Géza a törvényjavaslat 8. § (3) bekezdésében a törvény 17/B § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Lényege a vámhivatal mentesítése, a vámhivatali mentesítést a kérelem benyújtásától számított 6. munkanapon belül kell elbírálni. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 198 nem szavazattal és 10 tartózkodással nem fogadja el.

A 21. pontban K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésében a törvény 67. § (1) bekezdése felvezetõ szövegrésze módosítását kezdeményezi. Az indítványban az egységesítõ zárójeles szövegrészt kívánja elhagyni. Nem kapta meg a bizottság szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 251 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés?

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap- másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/3148. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3148/27. és 29. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a pénzügyminiszteri zárszó korábban már összevontan elhangzott.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást és a frakció nem kérte a határozathozatalt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage