Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Bár nem vonjuk kétségbe, hogy az elmúlt napokban a rendõrség komoly erõvel lépett fel a maffia ügyében - vagy a maffiára utaló jelenségek, vagy a bandák leszámolása ügyében, ahogy a televízióban hallottuk -, mégis azt gondolom, hogy az lett volna a jó megoldás, hogyha megelõzés történik, az lett volna a jó megoldás, hogyha a rendõrséget megerõsítik, hogyha a korai szakaszban azokat a bûnözõket vagy bûnözésre utaló jelenségeket megfékezi a rendõrség.

Nem véletlenül mondom ezt, hiszen a Boross-kormány idején több mint 4000-rel növekedett a rendõrök száma, és az elmúlt idõszakban folyamatosan azt hallottuk az elmúlt másfél évben, hogy a rendõrök fizetése alacsony, hogy a technikai felszereltségük elmaradt, hogy a gépkocsi-üzemanyagban mértékkel rendelkezik, tehát egy bizonyos idõ után már nem tudják használni, vagy nem tudják üldözni a bûnözõket.

Ez bizony azt jelentette, hogy abban az idõszakban, amikor még meg lehetett volna elõzni, abban az idõszakban, amikor még a korai idõszakban tartottak ezek a maffiák, a leszámolás elõtti idõszakban kellett volna sokkal erõteljesebben fellépni a rendõrségnek.

Meg kellett volna belügyminiszter úrnak támogatni a rendõrséget, hiszen ennek a jelenségnek a bekövetkezése, hogyha a rendõrség nem tud - részben azért, mert elbizonytalanodik, részben azért, mert a technikai felszereltsége ilyen alacsony -, nem tud közbelépni, akkor sajnálatos módon ma azt tapasztalja az állampolgár, hogy reggel megnézi a televíziót, vagy elolvassa az újságot, és megkérdezi, hogy vajon történt-e ma robbantás, és hol történt, és bizony ez a leszámolási eset azt mutatja, hogy nem idõben történtek az intézkedések, és nagyon fontos lenne, hogy az elkövetkezendõ idõszakban sokkal határozottabb legyen a rendõri fellépés. Köszönöm szépen. (Taps.)

(8.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage