Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Én azt gondolom, hogyha Pokorni képviselõ úr itt stilisztikai vitába kezd, akkor talán azt a tényt, hogy egy felszólalás utolsó 10 másodpercében megvádol valakit azzal, hogy 300 millió forintot ellopott, az nem az igazán fentebb stílnek az eszköze. Én azt gondolom, hogy a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium által közzétett közlemény errõl az ügyrõl, amely korántsem 300 millió forint ellopásáról, hanem 300 millió forint költségvetésben betervezett összeg költségvetésben jelzett célú felhasználása közben elkövetett, valóban súlyos pénzügyi szabálytalanságokról szól. Ez nem egy költségvetésrõl szóló parlamenti vitában a kétperces reagálások közepette megtárgyalandó kérdés. Ebben csak hangulatot lehet kelteni.

Én nagy elismeréssel figyelem ellenzéki képviselõtársaimat, ahogyan egyre újabb és újabb árnyékokra vetõdnek rá, miközben igyekeznek a kormányt különbözõ, vagy a kormányt, a minisztériumot és a kormányzati politikusokat különbözõ, hát korrupciós ügyek gyanújába belekeverni, ahogyan annak idején abba a bizonyos kabátlopási ügybe, de azt gondolom, hogy ez nem volt méltó ahhoz a vitához és ahhoz a stílushoz, amelyet Pokorni képviselõ úr éppen Horn Gáborral kapcsolatban igényel.

Ami pedig Dobos Krisztina képviselõ asszony kijelentését illeti, szeretném megjegyezni, nem tudom, hogy az illetékes pénzügyminisztériumi képviselõ honnan vette ezt az adatot. A Pénzügyminisztérium és az MKM közös számításai szerint az ez évi költségvetésben foglalt normatíva a közoktatási kiadásoknak mintegy 66 százalékát fogja fedezni, ez sem sok, én tudom, ezt én szeretném feljebb tornázni, de azért több, mint az 56-58. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage