Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Az elõbb Torgyán képviselõtársam, frakcióvezetõ úr elõadásában sok hókuszpókuszt hallhattunk. Én ezt csak egy ténnyel szeretném alátámasztani. Persze õ megkísérelte ezt a sok hókuszpókuszt hitelesen elõadni, és látványosan fölmutatta a költségvetési törvényjavaslatot, mintha ezt frakcióvezetõ úr ismerné.

Sajnos, ki kell hogy ábrándítsan önt, hiszen ami az M3 autópályára vonatkozott, tényszerûen nem felel meg az állítása, hiszen a XVII. fejezetben az Északkelet-magyarországi Autópálya Fejlesztõ és Üzemeltetõ Rt. támogatására a költségvetés közel 3,3 milliárd forintot irányzott elõ. De senki nem gondolhatja azt, hogy majd ebbõl fog az autópálya megépülni. Ez a részvénytársaság hitelt fog felvenni, és a hitelfelvételi lehetõségét bõvítette már az idén rendelkezésére bocsátott több milliárd forintos összeg, és jövõre a már általam is említett támogatás. De ez köszönõviszonyban nincs a frakcióvezetõ úr által említett 1,5 milliárdos támogatással.

Szerencsére még van idõ a költségvetési törvényjavaslatot tanulmányozni. Én azt gondolom, hogy a jövõ héten a vitában már fölkészültebb lesz frakcióvezetõ úr e tekintetben. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage