Medgyessy Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Igen, szeretnék reagálni, és mindenekelõtt szeretnék bocsánatot kérni Pozsgai Balázstól azért, mert megelõztem egy pár mondatnyi megjegyzésemmel.

Én azt gondolom, hogy az teljesen rendjén van egy parlamentben, hogy az ellenzék kritizál és a kormány pedig kormányoz. Azt gondolom, hogy ez a fajta munkamegosztást természetesen úgy kell értelmezni, hogy az ellenzék a kritikai megjegyzéseivel segíti az ország ügyeinek a megoldását. Én azt gondolom, hogy ami itt elhangzott Pusztai Erzsébet részérõl, abban nagyon sok kritika volt, és nagyon kevés olyan javaslat volt, ami az ország ügyének a megoldását segítette volna. De természetesen a kritikára is válaszolni kell, és tiszteletben kell tartani a kritika jogát.

Ebbõl következõen néhány dolgot mondanék. Az egyik az az, hogy azért mégis elhangzott véletlenségbõl egy elismerõ szó is, mert azt mondta képviselõ asszony, hogy a stabilizáció átmeneti, bár gyenge, átmeneti, de hát azért mégis igen szép eredményeket ért el. Az "igen szép"-ért külön köszönetet szeretnék mondani, pontosan idézem, nagyon figyeltem arra, amiket mondott. Ennek örülök, hogy ön is így látja.

Ami a mi szándékainkat illeti, azt szeretném hangsúlyozni, hogy mi a gazdasági stabilizációt akarjuk folytatni, a gazdasági növekedéshez feltételeket akarunk teremteni, és antiinflációs politikát akarunk folytatni. Ez a három dolog, ami kiviláglik abból, hogy mit akar a kormány. Viszont az igaz, hogy mi csak olyat ígérhetünk, amit be is tudunk tartani. Ugyanis ez a különbség az ellenzék és a kormány pozíciója között, hogy a kormányon számon lehet kérni azt, amit mond, az ellenzéken nem lehet számon kérni, amit mond. Ebbõl következõen én tehát tisztelettel arra kérem, hogy segítse az ország ügyének a megoldását olyan javaslatokkal, amely javaslat tényleg a hibáknak a kiküszöbölését segíti, amitõl nem mentes a kormány sem természetesen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage