Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Biztosíthatom kedves Szakál képviselõtársamat, hogy nemcsak hogy félreértés nem volt köztünk, hanem mondandójának egy jelentõs részével teljes egyetértésben is vagyok.

Megemlítette azt a bizonyos korábbi törvényt, amit egyszerûen csak államosításnak mondott. Ezzel összefüggésben szeretném jelezni, hogy a költségvetési vitával párhuzamosan az FM-ben folyik az 5. Országos Agrár-, Környezetvédelmi Konferencia, címe: "Együtt a fenntartható agárfejlõdésért". Ezen a konferencián elhangzott elõadásból szeretnék néhány tételmondatot idézni. Az egyik, az ország modernizációs törekvése, egyetemes felelõsségünk és az Európai Unióhoz való integrálódásunk közös eleme, egyidejûleg garanciája is a fenntartható agrárfejlõdés megvalósítása.

A másik tételmondat, érvényesíteni kell tehát azt a filozófiát, hogy nem a gazdától kell félteni a földet, az erdésztõl az erdõt, a halásztól a vizet és a halat, a vadásztól pedig a vadat, hanem éppen az õ tevékenységükre kell támaszkodni, anyagi érdekeltséget megteremteni mindezek megõrzése és védelme érdekében.

És befejezésül. Ha komolyan akarjuk venni önmagunkat, akkor csak olyan költségvetést fogadunk el, ami a fenntartható agrárfejlõdés jelzett követelményeinek megfelel. Ha szeretjük unokáinkat, vegyük komolyan magunkat. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage