Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Különös tisztelettel Rott képviselõ úrnak szeretnék, különösen a védett területek védettségi szintjének helyreállításáról szóló törvény végrehajtása ügyében néhány gondolatot mondani.

Azt hiszem, hogy ön a hozzászólásában jó néhány olyan neuralgikus pontjára utalt a '97. évi költségvetésnek, amit ön nagyon jól tud, hiszen a parlament képviselõje volt az elõzõ ciklusban is. Sõt, ön a környezetvédelmi bizottságnak is az elnöke volt. Azt gondolom, hogy ennek a következménye is, hogy nagyon jó érzékkel tapintott rá néhány kérdésre.

De megnyugtatni szeretném képviselõ urat, hogy a kormány végre kívánja hajtani a védett területek védettségi szintjének helyreállításáról szóló törvényt. Ezt teszi azért is, hiszen erre két alkotmánybírósági kötelme is van.

Azt hiszem, hogy ennek az ütemezése lehet a kérdéses 2001-ig. Az, hogy 1997- ben 600 millió forintot tudunk erre áldozni, az nem jelenti azt, hogy '98-ban vagy '99-ben ne lehetne ezt tovább növelnünk. Az egyéb hozzászólásaiban viszont szeretném mondani a képviselõ úrnak, megköszönni a lojalitását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage