Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Elnézést kérek a belügyi államtitkár úrtól, ha téves adatot adtam. Valóban, azt hiszem, igaza van államtitkár úrnak, hogy a két milliárd nem az egyes megyei redõkapitányságoknak a tartozásai. Magam inkább szótévesztés miatt. - tudom, hogy nem akkora, de egészében véve, azért milliárdos nagyságrendûek ezek az adósságok.

(9.00)

És én már ezt is aggályosnak tartom. Ami Lampherth Mónika képviselõ asszonynak a megjegyzését illeti, kétségtelen, hogy történtek törvényhozási lépések a helyi önkormányzatok - települési önkormányzatok - problémáinak, csõdkérdésének a megoldása felé, de úgy tûnik, hogy ez nem volt elegendõ, mert újratermelõdnek a helyi önkormányzati pénzügyi ellehetetlenülések, mégpedig szerintem két vonalon.

Egyrészt: magának a lehetetlenné vált pénzek megoldásának, lebonyolításának a jogszabályi keretei nem teljesek, hézagosak. Ez az egyik ok. A másik ok pedig, hogy egyes önkormányzatok, részben speciálisan nehéz helyzetük miatt, részben korábbi pénzügyi lehetõségeik máig ható terheként olyan helyzetbe kerültek, hogy újratermelõdik a fizetésképtelenné válás, és függetlenül attól, hogy tényleg ezen a téren történtek lépések, sokkal gyorsabban és hatékonyabban újra elõre kéne menni, mert lehetetlen állapot, hogy települési önkormányzatok, helyi önkormányzatok ilyen helyzetbe kerüljenek. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage