Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Engedjék meg, hogy egy olyan területre kalandozzak a laikus bátorságával, amire ritkán szoktam. Csak olyan sokszor emlegetik ezt az agrárválság kérdését, hogy én magam mint laikus talán egy pár szóval hozzászólnék, mert az elmúlt héten, pénteken a Magyar Televízió képernyõje elõtt egy igen nagy élményben volt részem és talán többeknek is, amikor egy olyan húszgyerekes családot mutatott be a Magyar Televízió, aki a mezõgazdaságból élt. Önök itt több esetben a mezõgazdaság válságáról, szétesésérõl, a tulajdon válságáról beszélnek. Én ott egy olyan családot láttam, aki huszadmagával a mezõgazdaságból él, az elmúlt években jelentõs tulajdont szerzett, kiegyensúlyozottan, megbízhatóan mind a húsz gyermeknek a jövõjét a mezõgazdaság biztosította.

Én nem azt mondom, hogy mindenki számára ez egy lehetõség, de én azt mondom és állítom ennek a családnak a példáján, hogy ez egy olyan komoly lehetõséget hordoz magában - és erre példa ennek a családnak az élete -, hogy igenis a jelenlegi körülmények és feltételek között tisztességesen és jól meg lehet élni a mezõgazdaságból. Ez a család minden gyermekének házasságkötésekor egy- egy házat, tehát az életének az indulásának alapfeltételét tudta biztosítani, nem másból, a mezõgazdaságból.

Ezért tisztelettel javaslom önöknek, amikor a mezõgazdaság válságáról beszélnek, ez a húszgyerekes család példája is legyen a szemük elõtt, és gondoljanak arra, hogy van lehetõség is a mezõgazdaságban, nemcsak válság. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage