Lusztig Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LUSZTIG PÉTER (MSZP): Képviselõ úr feltehetõen pár perccel késõbb jött be a terembe, ezért nem hallotta, hogy én azzal kezdtem, hogy az önvédelmi szervek területén kialakult költségvetési feszültségek nem az elõzõ kormány, hanem legalább évtizedes mulasztás kritériumai. Ha ezt hallotta volna, nyilván nem ezzel indít.

Nem vitatom, nem vitathatom azokat az eredményeket, és én többször felszólaltam ebbe a parlamentben, ha ön visszakeresi a jegyzõkönyvekben, azt kell látni, hogy én soha nem vitattam azokat az eredményeket, amelyeket az önök vagy akár az ön vezetése alatt álló kormány elért, ugyanakkor azt kell mondanom, hogy fenntartom azt az állításomat, hogy jó néhány fejlesztés került megalapozatlanul bevezetésre, kellõ költségvetési fedezet biztosítása nélkül, és azt is állítom természetesen, hogy nem fogyott el az a 4000 rendõr, akiket önök adtak, ebbõl 2000 körülbelül szakiskolán tanul. Nem én tehetek róla, hogy közben történt egy olyan változtatás, hogy szakiskola nélkül - nagyon helyesen - nem állítják szolgálatba az embereket.

Végezetül pedig az ország nyilvánossága is hallhatja, és természetesen tapasztalja is a napi gyakorlatban, hogy az rendvédelmi szervek milyen gondokkal küszködnek. Nem hiszem, hogy a gondok megoldását az jelentené, hogyha én az elõzõ kormányt tenném felelõssé a kialakult helyzetért, ezért ennél valamivel képzettebb vagyok e területet illetõen, nemcsak informális kapcsolataim, hanem felkészültségem révén is. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage