Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Már megszokjuk, hogy az abszurdok világában élünk, és a régi értékek mellett új, nyilván kisebb hagyományokkal rendelkezõ, értékeknek nem mondható jelenségek születnek. Én ilyennek hívom az ellenzékellenes újságírást, az ellenzékellenes felszólalásokat. Én azt értelmetlennek tartom. Azért tartom értelmetlennek, mert nem az ellenzék alkotja a költségvetést, nem az ellenzék rendelkezik kormányzati többséggel.

(11.20)

Tehát nem õ fogja meghatározni, hogy milyen lesz a költségvetés; és egy kicsit furcsának tartom és talán idõpocsékolásnak, amikor erre ilyen nagy energiát fordít egy kormánypárti képviselõ, különösen akkor, hogyha nem igazak az állításai. És ezért szentelek rá két percet, hogy cáfoljam. Megingott-e a pénzvilág bizalma és hogy mikor az ellenzéki felvetések alapján? A pénzvilág bizalma megingott, igen tisztelt képviselõtársam. Az idõpontban talán tévedett, nem '94-ben, hanem '95 elején ingott meg a nemzetközi pénzvilág bizalma. Hogy kitõl ingott meg, ki folytatott nemzetközileg rossz országpropagandát, ki beszélt az ország csõdjérõl 1994 második felében - a saját képviselõtársai között keresse, körülbelül azon a tájon található, pénzügyminiszteri szerepkörben tette ezt. Sokkal hitelesebb és nagyobb a súlya, mint hogyha egy ellenzéki képviselõ teszi. Azért nagyobb a súlya és azért hitelesebb, mert cselekvési pozícióban van.

És végül a populista ígéretekrõl. Tisztelt Képviselõtársam! Arra szeretném kérni, hogy a populista ígéretekkel ne vádolja az ellenzéki oldalon lévõket egy szocialista párti képviselõ, mert abszolút hiteltelen önöktõl. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage