Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két gondolatot szabadjon elmondani azokról a magasztosnak tûnõ véleményekrõl, amelyek részben a családi pótlékkal voltak kapcsolatosak, másrészt pedig az egészségügy válságáról szólnak.

A mi frakciónk is nagy dilemma elõtt állt, hogy hol ismerjük és hol favorizáljuk a családok támogatását: az adórendszeren belül vagy pedig a családi támogatási rendszeren belül. Ennek a kihívásnak mi úgy kívántunk eleget tenni - és ez eldõlt kérdés volt -, hogy a családi támogatás rendszerén keresztül próbáljuk a családokat érdemben támogatni, hisz az, amit képviselõ asszony említett itt a szószékrõl, tételesen cáfolható, tudniillik pont a legelesettebbek azok, akik az adókedvezményt nem tudták volna igénybe venni a nulla kulcs ellenére sem. Mindebbõl következett az, hogy a mi gondolkodásunkat az motiválta és az kell hogy motiválja, hogy ha volumenében nem is a szükséges, de mégis az érdemi támogatási rendszer felé mozduljunk el. Ez volt az egyik tétel.

Az egészségügy válságáról pedig annyit, hogy ahol van kreativitás, ahol van szándék, ezt a kormány tudta és tudja támogatni. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy éppen egészségügyi fejlesztési célok között Pécsett durván 1,3 milliárd forint található ebben a költségvetésben új szívklinika, traumatológiai centrum létesítésére. Ez minõségi fejlesztés, és párhuzamosan Baranya megye egészségügyének résztvevõi nagyon korrektül és villámgyorsan meg tudtak állapodni a szerkezetváltásban, az ágyszámcsökkentésben, és az ellátás jó néhány más területén. Ehhez egy együttes szándék is kell, nemcsak a vagdalkozás. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage