Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Végtelenül örülök képviselõtársam, hogy sok mindenben egyetértünk. Lehet, hogy ma itt ebben a felszólalásomban egy kicsit szûk látókörû voltam. Tudom, hogy egy országgyûlési képviselõnek országban kell gondolkodnia. Én azonban vettem a bátorságot, hogy saját térségemrõl, saját megyémrõl beszéljek. Arról szóltam, hogy az én megyémben élõ közel 30 ezer fiatalnak nincs ennek a költségvetésnek üzenete, nincs reménye arra, hogy bármikor is munkahelyhez tud vagy képes lesz jutni, hisz ebben a térségben nincsenek jelen a multik, akik munkahelyeket képesek teremteni, ebben a térségben kényszervállalkozások vannak, kis- és középvállalkozások. Esély, támogatás és természetesen indulótõke - amelyhez például különbözõ támogatásokból pénzeket tudnának kapni - nem állnak rendelkezésre. Én ezekrõl beszéltem.

A másik: statisztikáról nem akartam itt beszélni, a nagycsaládosok helyzetérõl, meg tudom csak ismételni, hogy a három- vagy többgyermekes családokon belül is 28 százalék csupán az, akinek nincs jövedelme. Tehát lett volna a 28 százalékon felüli 64 százaléknak lehetõsége az adókedvezmény igénybevételére.

Egészségügyrõl nem akartam most itt beszélni tudatosan, hisz számunkra vagy abban a térségben, abban a megyében nagyon jó az összhang, ott inkább bõvítésre van lehetõségünk, és én azt gondolom, hogy a szándék megvan, a nagy kérdés persze majd az, hogy ehhez a központi támogatásokat meg fogjuk-e kapni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage