Juhász Pál Tartalom Elõzõ Következõ

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Demeter Ervin összetévesztett valamit, vagy újságírói magyarázatokat a Nemzeti Bankival.

Mind a költségvetési törvény magyarázó részében, mind a Nemzeti Bank jelentésében, mind a Nemzeti Bank elnökének költségvetési bizottsági meghallgatásában, mind a Nemzeti Bankról szóló törvény tegnapi vitájában teljesen világosan, technikailag tisztán kitárgyalásra került, hogy a veszteséget döntõen a sterilizálás okozza.

Hogy ez hogy függ úgy egyébként össze az egyéb dolgokkal, monetáris algebra, az egy másik kérdés, technikailag valóban a sterilizálás okozza a veszteséget, amely sterilizálás, tehát hogy a felesleges forintot eltüntesse az országból, a megalapozatlan forintot eltüntesse az országból a Nemzeti Bank, az a dolga, erre alapították, ezt írja elõ a törvény. Tehát egész egyszerûen a Nemzeti Bank vesztesége azért van, mert a dolgát csinálta. Ez az egyik dolog.

A másik dolog, az a technika, amelyik azt mondja, hogy továbbra is tartsuk homokban a fejünket, mindig csak akkor nézzünk szembe a veszteséggel, ha csökken a valutaadósságunk, egyébként ne tartsuk számon, az egyszerûen struccpolitika. Tõlünk még tudok egy percet adni Ervinnek, hogyha erre válaszolni akar.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage