Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Azt hiszem, hogy sok mindenben egyetértettünk az elõbb elhangzottakkal, vannak azért olyan pontok, amelyeket célszerû lenne egy kicsit tovább fejteni, tovább boncolgatni.

Ilyen az, hogy ellenzéki képviselõk miért tartják nagyon szimpatikus dolognak 1994-hez viszonyítani a mostani agrártámogatás mértékét. Én tudom, hogy fontosabb lenne az agrártámogatások mellett érvelni, és a további növelésére hivatkozni, de 1994. azért nagyon jó bázis önöknek - ellenzékieknek -, mert az 1994-es pótköltségvetés volt az, amelyik helyre tette nagyjából akkor az agrárágazatnak a helyzetét. Legalábbis igyekezett javítani a lehetséges keretekhez képest.

Egy kicsit túlzó talán az is, hogy mintegy 20 százalékos csökkentést jelent a mostani emelés. Én elfogadom azt, hogy reálértékben ez mindenképpen csökkenés, de a 20 százalékot talán újraszámolhatnánk, hiszen én úgy gondolom, hogy ez egy olyan 15 és 20 között jön ki még akkor is, hogyha ellenzéki képviselõk ezt igyekeznének egy kicsit magasabban beállítani.

Annak örülök, hogy segítségünkre lesznek a költségvetés vitája során, és igyekeznek azon lenni, hogy megtaláljuk a forrásokat ahhoz, hogy a számunkra fontos nemzetgazdasági ágazat még további támogatásokat kaphasson. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage