Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A pénzügyminiszter úr bejelentéseit mindenképpen örömmel kell üdvözölnünk, és való igaz, hogy a közelmúltban a közvéleményt inkább a kormányzat részérõl elõgerjesztett negatív jelenségek foglalkoztatták; de ezeket örömmel üdvözöljük. Én emlékeztetem a tisztelt Házat arra, hogy a költségvetési vitában én magam már megemlítettem a Standard and Poor's intézetnek a minõsítését mint pozitívumot.

(15.10)

Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy ezek az eredmények, tehát az ország hitelképességének a javulása, akár az OECD-felvételünk és az európai integráció elõrehaladása mellett - sajnos - a magyarországi helyzet úgy alakul, hogy erõteljesen fenyeget minket egy latin-amerikanizálódás, amely fogalomkörbe az tartozik, hogy egy tömeges elszegényedés mellett egy szûkebb réteg vagyoni helyzete javul igen erõteljes módon, és a társadalomnak óriás rétegei leszakadnak.

Mi ezzel a pénzügyminiszteri bejelentéssel kapcsolatban felhívjuk a tisztelt pénzügyi kormányzat és az egész kormány figyelmét arra, hogy meg kell akadályozni azt, hogy Magyarország két részre szakadjon: egy tömegesen szegény sorban élõ rétegre és egy nagyon szûk jól élõ rétegre; mert ez a latin-amerikanizálódás. Véleményem szerint az OECD- tagság nem ezt célozta meg, ezért valamennyi iparpolitikai törekvésünknek, gazdaságot javító valamennyi törekvésünknek ezt mindenkor figyelembe kell venni. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage