Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Torgyán József kérdezi, a zavaros történeteknek mi a háttere. Hölgyeim és Uraim, a zavaros történeteknek ebben az évben az a háttere, hogy 1991-ben, még az elõzõ kormány idején olyan szerzõdés, vagyonkezelési szerzõdés köttetett, amelynek a következményei máig hatóak.

Varga István képviselõtársamnak szeretném felhívni a figyelmét, hogy ezt a tényt, hogy ez a vagyonkezelési szerzõdés pontatlanságokat tartalmaz, ezt az Állami Számvevõszék jó néhány alkalommal már megállapította, és ez a pontatlan szerzõdés az oka, hogy ezt a 4 milliárdos vagyonvesztést lehet hogy el kell könyvelni.

(15.50)

Nem a mai kormány a felelõs azért, hogy ez a helyzet elõállott. A mai kormány próbálja most az ÁPV Rt.-n belül azt a befektetõt megtalálni, akinek ha a kezelésébe kerül ez az ominózus cég, akkor van remény a veszteségek egy részének behajtására.

Már múlt alkalommal is elmondtam, hogy támogatjuk egy olyan privatizációs bizottság megalakítását itt a tisztelt Házban, mely valamennyi privatizációs ügyekkel, azok átláthatóságával foglalkoznak. Nagy érdeklõdéssel várom, hogy Varga István - úgy látszik 1991-ben elmulasztotta erre a tényre felhívni az akkori kormány figyelmét - ez elõtt a bizottság elõtt mit fog majd elõadni.

Végezetül még egyetlen gondolat, tisztelt képviselõtársaim. Ezzel az üggyel kapcsolatban szerintem nem érdemes emlegetni az összeférhetetlenségi törvényt, hiszen ebben az ügyben ilyen összefüggések nem hangzottak el. Ettõl függetlenül pedig az az igazság, hogy a Szocialista Párt abban érdekelt a frakciójával együtt, hogy az összeférhetetlenségi törvényjavaslatot minél elõbb fogadja el a tisztelt Ház. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage