Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr! Tisztelt Ház! Tény, a minisztérium költségvetésében 300 millió forint szaktanárok továbbképzésére volt beállítva, és ennek a pénznek az elköltése során pénzügyi szabálytalanságokat biztosan, visszaéléseket nagy valószínûsséggel, és alaposan gyanúsítható módon bûncselekményeket is követtek el.

Képviselõ úr most lényegesen objektívebben hangszerelte felszólalását, mint az elmúlt alkalommal, amikor nemes egyszerûséggel lopással vádolta a Közoktatási Intézetet. A pénz nem tûnt el, a pénzt szaktanárok továbbképzésére fordították, itt szabálytalanságokról és visszaélésekrõl van szó, amelyeket lopásnak minõsíteni majd csak vizsgálat után lenne szerencsés, mert a vizsgálat folyik.

Az ügyre ugyanis a minisztérium belsõ ellenõrzésre derített fényt, másnap a miniszter úr elrendelte az érintettekkel szemben a fegyelmi vizsgálatot, illetõleg a közigazgatási államtitkár büntetõ feljelentést tett az Országos Rendõr-fõkapitányságon. Megkezdõdött a cég által kötött, addig csak rutinszerûen, szúrópróbaszerûen ellenõrzött szerzõdések tételes felülvizsgálata. Ennek során derült fény újabb szabálytalanságokra. A miniszteri értekezlet elfogadta azt az összeférhetetlenségi szabályt a minisztérium köztisztviselõire nézve, amelyet egy elõzõ felszólalásában képviselõ úr éppen szorgalmazott. Minderrõl pedig a minisztérium múlt hétfõn közleményt tett közzé, amelyet múlt kedden négy darab napilap is ismertetett. Képviselõ úr lényegében az e közleményben foglaltakat ismertette most napirend elõtt, amiért köszönet illeti õt meg, de meg kell mondanom, hogy bár Deutsch Tamás képviselõ úrnak egyszer sikerült ötpontos népszerûség emelkedést elérni azzal, hogy felolvasott egy cikket egy lapból, ez nem hiszem, hogy meg fog ismétlõdni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage