Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Most már tényleg abba kellene hagynunk a privatizációs bevételekrõl szóló eszmecserét, de azért annyit szeretnék ezzel kapcsolatban elmondani, hogy januárban már nem arról folyt a vita, hogy mennyi lesz a privatizációs bevétel, hiszen azt a pénzügyminiszter és a jegybank elnöke a közös anyagban közölte a parlamenti képviselõkkel, hanem arról folyt a vita, hogy a privatizációs bevételek adósságtörlesztése következtében mennyi lesz a kamatmegtakarítás.

(18.20)

Tehát a kormány azzal foglalkozott, hogy a kamatmegtakarítást a '96. évi költségvetési törvény módosítása során mire használja föl.

Az lett volna jó, képviselõ úr, hogyha önök is ebbe az irányba gondolkodnak, hiszen akkor teljesen biztos lehetett volna abban, hogy táptalajra talált volna az önök gondolata is. Azzal, hogy itt februárban a privatizációs bevételek elosztásáról kezdett gondolkodni a Független Kisgazdapárt, az egy gazdaságpolitikai tévút volt. Ez természetesen a költségvetési bizottság még tárgyalásra sem tudta alkalmasnak minõsíteni. (Taps az MSZP soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage