Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Nincs különösebb vitám, nézeteltérésem Raskó képviselõvel, a fennálló problémákat nagyjából azonosan ítéljük meg. Egy kérdéskörre mindenképpen szeretnék kitérni, és markánsabban megfogalmazni a véleményemet, mint ahogy kicsengett a hozzászólásomból.

Mi - hasonlóan, mint ahogy Raskó képviselõ úr vagy Kósa Lajos képviselõ úr is - kívánatosnak tartjuk azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi, egyéb befektetéseitõl a lehetõ legrövidebb idõn belül megszabaduljon. Pusztán a vita arról szól köztünk is, hogy ezt milyen formában fogalmazzuk meg a törvényben.

Én úgy gondolom, hogy elegendõ az a megfogalmazás, ami jelenleg benne szerepel a törvényben, tehát meg kell neki szabadulni, de az, hogy most mi módosító indítvánnyal - mondjuk - a közgyûlésnek a feladatát meghatározzuk, vagy adott esetben egy olyan határidõt írjunk elõ, amely nem biztos, hogy tartható, vagy egyáltalán a szükségessége ennek a határidõ beírásának - ez az, ami tulajdonképpen árnyalja a mi véleménykülönbségünket.

De még egyszer szeretném határozottan leszögezni, hogy ugyanúgy, ahogy Raskó képviselõ úr, úgy mi is nagyon kívánatosnak tartjuk, és hasonló szellemben szólalt meg a múlt héten Hidasi képviselõtársam is. Tehát a szocialista frakció teljes mértékben osztja az önök véleményét. Csak úgy tûnt az ön hozzászólásából, mintha egyfajta bizonytalanságot érezne, ezért éreztem szükségesnek megerõsíteni ezt a kérdést. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage