Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Vita-összefoglalót most nem szeretnék tartani. Azt gondolom, hogy a részletes vitában még nyilván számos kérdést át kell tekintenünk, és utána az egész vita mindkét szakaszának lezárása után szeretnék majd kifejezett vita-összefoglalót tartani. De az elõbb felmerült kérdésre mindenképpen szeretnék reagálni, mert azt gondolom, hogy fontos.

Szeretném azt mondani, hogy a jegybank elnökének, a jegybank vezetésének és a tulajdonosi jogokat gyakorló pénzügyminiszternek is az az álláspontja, hogy ezeket az érdekeltségeket el kell adni.

(19.30)

Tehát itt tartalmi különbség nincs, az ügy gyakorlati lebonyolítása azonban nem egyszerûen csak annak a kérdése, hogy van egy elvi szándék, hanem ennek van egy bizonyos idõigénye. De szeretnék mindenféle esetleges félreértést vagy gyanút eloszlatni, tehát egyértelmûen a jegybankvezetés és a pénzügyminiszter is azon az állásponton van, hogy eladásra kerüljenek ezek a dolgok. Ilyen értelemben nagyon jó, ha a parlament nem hoz határidõs döntést, mert nyilván minden eladásnak a kondícióit negatív irányba befolyásolja, hogyha itt merevséget tanúsítunk, tehát ez egy olyan kijelentés, amit nyilván késõbb is számon lehet kérni. Köszönöm szépen. (Taps mindkét oldal padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage