Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Elõször is a kérdésére felelnék. Úgy látom, hogy az észak-tolnai térség egészségügyi ellátása a minõségi mutatók teljesítésére nem képes pincehelyi kórház nélkül is megnyugtatóan rendezhetõ. Az ott élõk nem kerülnek rosszabb helyzetbe.

Részletesebben. A kórházi kapacitás csökkentésérõl szóló döntés véglegesülése esetén a központi költségvetés várhatóan még az idén körülbelül 40 millió forinttal tudja segíteni az átalakulást. Ebbõl az összegbõl az egyik megoldási lehetõség az, hogy a tamási rendelõintézetben megerõsítjük a járóbeteg-ellátást, és segítjük egy sürgõsségi diagnosztikai szempont kialakítását. A másik megoldásként szóba jön az, hogy a pincehelyi telephelyen, tehát a megszûnõ kórház bázisán egy belgyógyászati típusú sürgõsségi részleg mûködne úgy, hogy ezt az egységet valamelyik, a megyében mûködõ kórház saját szervezeti egységében mûködtetheti, egyúttal minõségi garanciákat is biztosítva, hogy megfeleljen a szakmai minimum feltételrendszerben támasztott követelményeknek is.

A biztonságos betegellátás érdekében tervezzük az Országos Mentõszolgálat helyi egységeinek megerõsítését. Tamásiban szükségesnek tartjuk egy esetkocsi beállítását, amelynek mûködési költségeit a mentõszolgálat költségvetésében fedezzük, és Simontornyán is egy mentõállomás megszervezésére sor kerül.

A továbbiakban támogatjuk a térségben a háziorvosi praxisoknak a fejlesztését is. Úgy gondolom, hogy a jelzett invesztíciókkal az új szervezetben is a térség egészségügyi ellátásáról megnyugtatóan tudunk gondoskodni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage