Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Asszony! A híresztelésekkel szemben azt szeretném mondani, hogy természetesen a védõnõi vizitekért ezután sem kell fizetni.

A természetbeni egészségügyi szolgáltatások körébõl, ahogy ön is említette, módosító indítvány elfogadásával nem maradt ki a védõnõi ellátás, sõt, ezzel a módosító indítvánnyal mód nyílik az iskola- egészségügyi szolgálat a jelenleginél biztonságosabb mûködtetésére is. Úgyhogy egy adminisztratív tévedésrõl van szó, amelyet korrigált, én azt gondolom, megfelelõ módon a már elfogadott módosító indítvány.

Ami a második kérdést illeti, a védõnõi szolgálat az egészségvédelem rendkívül fontos bázisa, az 1997. évi társadalombiztosítási költségvetés természetesen számol a védõnõi szolgálat finanszírozásával, de pontosan annak érdekében, hogy fejleszteni is lehessen, úgy gondoljuk, hogy ha - és amennyiben - az Országgyûlés elfogadja majd az állami költségvetést, vele együtt a népjóléti fejezeti elõirányzatot, akkor a prevenció céljaira az ideihez képest egy kétszeres összeg áll rendelkezésre, és ennek a terhére mód lesz arra, hogy ezen a területen fejlesztésekre kerüljön sor. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage