Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Amennyiben adminisztratív tévedés történt, akkor egyelõre, úgy hiszem, hogy megnyugodhatunk, és üzenetként azt is elküldhetjük az érintetteknek.

A második kérdésre adott válasz azonban ennyire nem nyugtatott meg. Én azt hiszem, hogy még mindig rendezetlen a védõnõi szolgálat finanszírozása. Hadd mondjam el, hogy a települési önkormányzatok 66 ezer forintot kapnak mindösszesen arra, hogy a költségeket fedezzék, és ebbõl még bért is juttassanak a védõnõknek.

A fõvárosban 30-32 ezer forint bruttó fizetést tudnak kapni, de a kistelepüléseken, a falvakban nagyon-nagyon alacsony ez az összeg, amelyet õk kapnak. Azt is szeretném elmondani, hogy a védõnõi szolgálat megtartása és fejlesztése az azért is fontos, mert azt hiszem, hogy ez az egyik olyan szolgálat, amely még mûködik az országban. A 80 év alatt a 24-25 százalékos csecsemõhalandóságot sikerült 11 ezrelékre leküzdeniük.

A költségvetés tárgyalása során még kérem ugyanúgy a Népjóléti Minisztérium figyelését és támogatását a védõnõi szolgálat érdekében. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage