Mádai Péter Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDAI PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Miniszter Úr! Akit a kígyó megmart, az a gyíktól is fél. Az elmúlt években Magyarországon sajnos - kellemetlen, de - tapasztaljuk, hogy Nyugat-Európából veszélyes hulladékot hoznak be legálisan vagy illegálisan. Sajnos, idõnként az is elõfordul, hogy ehhez partnert találnak, akik az örökségüket vagy az örökségünket, a tiszta vizet, a tiszta levegõt, a tiszta környezetet eladják. Ezért azt gondolom interpelláló képviselõtársaimmal együtt, hogy fontos a lakosság ébersége és a hatóság szigora. Azt hiszem, az ön válaszában a hatóság szigora érvényesült, és ezt jó érzéssel vesszük tudomásul.

Az interpelláló Ajka, Bakonybél, Farkasgyepû, Herend, Hévíz, Pápa, Zirc, Veszprém, tulajdonképpen az egész Észak-Dunántúl nevében és az õ nevükben szóló önkormányzatok, valamint az interpelláló képviselõk nevében jó érzéssel vesszük tudomásul, hogy a hatóság éber volt.

Akkor, amikor valamennyiünk nevében a választ elfogadjuk, ezt az Bberséget, hangsúlyozni szeretném, nemcsak egy terület, hanem az ország érdekében szeretnénk kérni - interpellációnk lényege, súlya tulajdonképpen ez volt -, hogy egy valamire hívjuk fel a figyelmet, ne engedjük, hogy tönkretegyék az országot. A választ elfogadjuk. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage