Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a Bizottsági Fõosztály fõemelet 1-2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Keller László, dr. Kiss József MSZP, Gaál Gyula SZDSZ képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve, benyújtották az Egészségbiztosítási Alapból gyógyító-megelõzõ ellátásokra fordítható kiadások átmeneti szabályozásáról szóló törvényjavaslatukat, T/3410. számon. Megkérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e indokolni a sürgõsségüket. (Elõterjesztõk jelzik, hogy nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem az Országgyûlést, hogy egyetért- e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem szavazzanak, ha lehetséges. Most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 215 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, l tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta. Kérem, a miniszterelnök úr gépét bekapcsolni!

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti, illetve tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló, T/3121. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 213 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló, T/3174. számú törvényjavaslatot ugyancsak bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 215 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapja 1996. évi pótköltségvetésérõl szóló, T/3180. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 217 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. törvény módosításáról szóló, T/3171. számú törvényjavaslat vitája, további módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében tegnap nem zárult le. Most az általános vitát lezárom.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 218 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és Kanada között a kölcsönös bûnügyi jogsegélyrõl szóló, Budapesten 1995. december 7. napján aláírt szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/3246. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/3246/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage