Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, ezek után kíván-e valaki hozzászólni? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom, mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, most az elfogadásról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Ukrajna között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Kijevben, 1994. október 11-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Argentin Köztársaság között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1993. február 5-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 211 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Portugál Köztársaság kormánya között a beruházások kölcsönös elõsegítésérõl és védelmérõl Budapesten, 1992. február 28-án aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Egyiptomi Arab Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Kairóban, 1995. május 23-án aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 216 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Cseh Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Prágában, 1993. január 14-én aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta. (Erõs taps.)

(Az elnöki széket dr. Füzessy Tibor, az Országgyûlés

alelnöke foglalja el.)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság Bs a Paraguayi Köztársaság között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Asunciónban, 1993. augusztus 11-én aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 207 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Bolgár Köztársaság között a beruházások kölcsönös ösztönzésérõl és védelmérõl Budapesten, 1994. június 8-án aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 212 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Vietnámi Szocialista Köztársaság között a beruházások elõmozdításáról és a kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1994. augusztus 26-án aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 214 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Lengyel Köztársaság között a beruházások kölcsönös elõsegítésérõl és védelmérõl Budapesten, 1992. szeptember 23-án aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 213 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Malaysia között a beruházások elõsegítésérõl és védelmérõl Kuala Lumpurban, 1993. február 19-én aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(18.50)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e a szavazatukat megindokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar-Mongol, Magyar- Portugál, Magyar-Orosz, Magyar-Ír, Magyar-Albán, Magyar-Cseh, Magyar- Bolgár, Magyar-Lengyel, Magyar-Vietnámi, Magyar-Török, Magyar-Szlovák, Magyar-Román köztársaságok közötti kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására aláírt egyezmények kihirdetésérõl szóló elõterjesztések együttes általános vitája és a határozathozatala. Az elõterjesztéseket H/2902., H/2903., H/2904., H/2905., T/2906., T/2907., T/2908., T/2909., T/2910., T/2911., T/2912. és T/2913. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri expozé az elõzõ napirendi pontnál már összevontan elhangzott. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni? Nincs felszólaló. Megkérdezem Akar László államtitkár urat, kíván-e válaszolni? Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, most az elfogadásukról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele? Nincs észrevétel.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Mongólia között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Ulánbátorban, 1994. szeptember 13-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 212 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodással a határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Portugál Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén Lisszabonban, 1995. május 16-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 214 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Orosz Föderáció között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1994. április 1-jén aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 212 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Írország között a kettõs adóztatás elkerülésérõl és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról a jövedelemadók területén Dublinban, 1995. április 25-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Az Országgyûlés 211 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Albán Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelem- és vagyonadók területén Tiranában, 1992. november 14-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Az Országgyûlés 209 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Cseh Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Prágában, 1993. január 14-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 209 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Bolgár Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelem- és a vagyonadók területén Budapesten, 1994. június 8-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 209 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Lengyel Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és a vagyonadók területén Budapesten, 1992. szeptember 23-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 208 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Vietnámi Szocialista Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására és a jövedelemadók területén Budapesten, 1994. augusztus 26-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelemadók területén Budapesten, 1993. március 10-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 211 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és a vagyonadók területén Pozsonyban, 1994. augusztus 5-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 210 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

(19.00)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Románia között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Bukarestben, 1993. szeptember 16-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 203 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat kívánják- e szavazatukat megindokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása. A házbizottság ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a Házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/3431 számon. A házbizottság a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottságba Németh Zsolt képviselõ lemondása miatt megüresedett helyre Tirts Tamás képviselõ urat jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 1 nem szavazattal és 11 tartózkodással Tirts Tamást a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottság tagjává megválasztotta. (Általános taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében az újonnan megválasztott bizottsági tagnak sok sikert és eredményes munkát kívánjak! (Kitörõ taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a növényfajták állami elismerésérõl, valamint a vetõmagvak és a vegetatív szaporítóanyagok elõállításáról és forgalmazásáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/3167. számon, a mezõgazdasági bizottság ajánlását pedig T/3167/6. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

(Az ülésteremben mozgolódás, többen elhagyják az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársamnak adom meg a szót. Godó Lajos képviselõ urat, az MSZP képviselõjét illeti a szó. (Közbeszólás: Nem!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage