Földesi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselõtársaim! Nekem a Boross Péter képviselõ úr kétpercesére lenne egy rövid megjegyzésem. Én is egyetértek vele, hogy ilyen tudathasadásos állapotban vagyunk, amit õ föltételez a kormánypárti oldalon. Mert én azt gondoltam, hogy amikor az MDF ezt a mai vitanapot kezdeményezte, akkor mondandója van nyilván ehhez az ügyhöz.

A kormány végzi a munkáját. Egy sor nagyon komoly reformlépés van a tb, illetve az egész egészségügyi szektor keretén belül. A kormány végzi a munkáját. Egy csomó módosító törvény benyújtás alatt van, illetve már elfogadásra került, tehát én azt gondolom, hogy van koncepciója ennek a kormánynak ezekrõl az ügyekrõl.

Ami miatt egy picit tudathasadásos állapotnak tartom ezt a vitaszakaszt, az a következõ: privatizációs többletbevételeket emlegetett a képviselõ úr. Én nagyon örülök, hogy ezt megint elmondhatom. Kérem, 1995 decemberében önök, valamennyi ellenzéki párt megszavazta azt, hogy az egész az adósságkonszolidációra menjen. Akkor most miért kérdeznek vissza? Akkor most miért kérdeznek vissza, hogy erre miért nem találtak akkor forrást?

Még egy dolgot szeretnék elmondani. Én nem tudom, hogy ki volt 1990 és 1994 között kormányon, tehát talán elõször önök mondták azt, hogy a mindenkori éves nettó bérkiáramlást kövesse a következõ évi nyugdíj. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Semmi más nem történt ebben az évben a nyugdíjaknál, csak ez, mert mi sem tudtunk még ezen túllépni. A kormányzat szándékai szerint jövõre már az inflációkövetõ lesz a dolog, vagy legalábbis közelít hozzá. (Derültség az ellenzéki pártok oldalán.) Összességében tehát azt szerettem volna elmondani, hogy itt lehet kölcsönösen egymásnak visszamutogatni, de hát az egész okok forrása nem csak most kezdõdött. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage