Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen. Juhász Gábor képviselõtársam nagyívû és hosszas fejtegetéséhez mindössze négy rövid megjegyzésem lenne. Nem igaz az, hogy a nyugdíjasok után nem fizet senki egészségbiztosítási járulékot. A Nyugdíjbiztosítási Alap átutalja ezt a pénzt az Egészségbiztosítási Alapnak. Ezt hívják keresztfinanszírozásnak.

Második: eldõlt-e, hogy fenn akarják-e tartani a kormány és a kormányzó pártok a társadalombiztosítás kötelezõ, mindenkire kiterjedõ rendszerét - nem dõlt el, kérem. Most hallottuk a népjóléti minisztériumi államtitkárt, aki szerint igen; de közben a Pénzügyminisztérium és a kormány úgy döntött, hogy nem. Tehát nem dõlt el. Meg fogom mutatni az érintetteknek a kormányhatározatot.

Harmadik: miért nem szigorúbban hajt be a tb, miért nem küld ki másnap behajtót? Kérem, kedves Juhász Gábor, mi lenne, hogyha az állami vállalatokat a tb csõdbe vinné? A MÁV-ot és a többieket mint a legnagyobb adósokat. Ugye, talán rosszul esne önnek is?

Negyedik: az ellenzék nem érdekelt az önkormányzat fenntartásában. Ez ellen a mai nap után igen nehéz azt mondani, hogy a képviselõ úr nem hallotta, amit mi elmondtunk. Már nem is kell arra hivatkoznunk, hogy 1949 után - amikor éppen az önök jogelõdje szüntette meg az önkormányzatokat - éppen mi állítottuk vissza, és a mai egész napi felszólalások arra irányultak, hogy rendben van, hogy hibásan dolgozik, de ha az embert megcsalja a felesége nem a házasság intézményét akarjuk megszüntetni, legfeljebb az asszonyt kell kicserélni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage