Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Nagyon rövid leszek. Azt gondolom, hogy zárszónak is illik, amit mondani akarok a Selmeczi Gabriella képviselõtársam által már többször felvetett problémára, hogy van-e konszenzus kormánypárti körökben a reformot illetõen, vagy nincsen.

Én azt gondolom, hogy a dilemmát az oldja meg, hogyha élesen szétválasztjuk az elméleti, elvi kérdéseket, a reform irányával kapcsolatos alapvetõ kérdéseket és a szabályozás konkrét részletkérdéseit.

Azt gondolom, hogy az elsõre egészen egyértelmûen az a válasz adható, hogy igen, van konszenzus, tudjuk, hogy milyen úton szeretnénk a reformot illetõen járni.

A második részére a kérdésnek, hogy a részletszabályok hogyan történjenek, azzal kapcsolatban azt mondom, hogy ezek vitatott kérdések, vitatható kérdések. Meggyõzõdésem, hogy ezekben nemcsak a kormánypárti képviselõknek kell konszenzust találni, hanem mindannyiunknak, mert közös felelõsségünk egy ilyen nagy alrendszernek a megreformálása. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage