Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy elég különös valamennyiünknek hallani attól a párttól a Constantinescu fölötti gyõzelem örömódáját, attól a párttól, amelyik mindent megtett annak érdekében, hogy Iliescu gyõzzön, és hogy a magyarság minél ellehetetlenültebb helyzetbe kerüljön. (Taps az FKGP soraiban.)

És akkor, amikor ezekrõl a kérdésekrõl szólok, hadd emlékeztessem önöket a legnagyobb sikerpolitikusukra, Horn Gyulára, aki a Balladur- Chirac-párharcban Balladur mellé állt, most pedig az Iliescu- Constantinescu csatában Iliescu mellett kardoskodott. (Zaj, méltatlankodás a kormánypártok soraiban.) És vonja még valaki kétségbe - akár az ordibáló Eörsi István is -, hogy nem a mi Horn Gyulánk a legnagyobb külpolitikusa Európának. Most már csak az a kérdés a számomra, hogy hol lesz újabb választás, ahol Horn Gyula újból korteskedhet, mert úgy gondolom, hogy akkor már tudhatjuk: amelyik oldalon Horn Gyula korteskedik, az a biztos bukó.

Tehát én nagyon remélem, hogy Horn Gyula megéri a következõ országgyûlési képviselõválasztásokat, és akkor az MSZP-ben fog változatlanul korteskedni, mert akkor tudom, hogy mi le fogjuk õt gyõzni. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage