Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A mondanivaló talán érdeminek tûnõ részére a miniszter asszony válaszolt. Én arra szeretnék reagálni, amivel a frakcióvezetõ úr kezdte a hozzászólását, hogy Nyíregyházán MSZP-s politikusok, vezetõ politikusok és miniszterek gyakorlatilag nem tudni - képviselõ úr szerint -, hogy mit csináltak. Volt valamilyen félreérthetõ megjegyzés, hogy az étkezésen kívül nem csináltak semmit. Én ezt egyszerûen visszautasítom.

A Baloldali Önkormányzati Közösség háromnapos országos konferenciája volt Nyíregyházán, ahol közel 200 polgármester és önkormányzati ember érdemben tanácskozott arról, hogy az önkormányzatoknak ma mi a teendõjük, mi a feladatuk. Igen, vezetõ politikusoktól, szocialista politikusoktól kaptak tájékoztatást az aktuális feladatokról, és bemutattak sikeres önkormányzati projekteket területfejlesztésrõl, lakásépítésrõl, városháztartási reformról és egyéb olyan konkrét dolgokról, amelyeket a szocialista önkormányzati politikusok sikeresen menedzseltek a településükön.

S végül engedjenek meg egy észrevételt. Én meglehetõsen ízléstelennek tartom azt, hogy a képviselõ úr kérkedik azzal, hogy nem tud oroszul olvasni. Ne felejtsük el, hogy ez egyben Tolsztoj, Dosztojevszkij és Csehov nyelve is! (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage