Nemes Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

NEMES MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A hét végi futárpostával minden képviselõtársam megkapta a törvénymódosítást, gyakorlatilag - aki elolvasta - az rájött arra, hogy gyakorlatilag a négy módosított pontból egy nagyon rövid módosításról van szó, három a törvény értelmezését pontosítja.

Egyetlenegy olyan paragrafuskiegészítés van, ami gyakorlatilag komolyabb változtatást jelent a törvényen, erre azért lenne szükség, mert jelen pillanatban a gázszolgáltatók igen sok települést próbálnak bekapcsolni a gázszolgáltatási rendszerbe. Ennek egy nagy akadálya a belterületi földingatlanok szolgalmi jogának rendezésében található. Ez a törvénymódosítás ezt a gyakorlatot próbálná meggyorsítani, amennyiben a tisztelt Ház támogatná a javaslatomat.

Hozzáteszem, még szeretném elmondani azt, hogy a javaslatomat a gázszolgáltatók szakembereivel egyeztettem, és az õ véleményük, hogy ez a törvény - elfogadása esetén - meggyorsítaná azt a folyamatot, ami gyakorlatilag jelen pillanatban több település esetében 2-3 év várakozást jelent. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage