Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Pár nappal ezelõtt a miniszter asszony - azt hiszem, a televízióban vagy a rádióban - nyilatkozott, és mondotta, hogy a magyar vagyon 75 százaléka körülbelül már privatizálásra került, és még 25 százalék van hátra. Tehát a 75 százalék az már elkelt.

A Független Kisgazdapártot foglalkoztatja az a kérdés, hogy a nemzeti vagyon igen-igen nagy részének már a privatizálása után vajon milyen haszon származott ebbõl az államnak, milyen haszon származott a költségvetésnek, mennyi lehetõség lett ebbõl a hatalmas privatizációból támogatni azokat a területeket, amelyek a szociális háló javítását, az oktatást, és nem akarom sorolni az idõ rövidsége miatt, mi mindenre lehetett volna fordítani.

Úgy érezzük, hogy nem elegendõ most már az utolsó 25 százalékhoz törvényjavaslatokról beszélni, hanem meg kell vizsgálni, hogy az ÁPV Rt. vagy akár az elõdje is a privatizáció folyamán milyen eredményességgel mûködött, vajon a privatizált vagyon hogy mûködtetett jelen pillanatban, vajon azok a vállalatok, azok az intézmények, amelyek privatizációra kerültek, termelnek-e, eredményt hoznak-e az országnak, és egyéb ilyen kérdéseket kell megvizsgálni.

Felül kell vizsgálni az egész privatizációs folyamatot a Kisgazdapárt véleménye szerint, felül kell vizsgálni a mûködõképességét azoknak a vállalatoknak, amelyet eladtunk, elkótyavetyéltünk - merem mondani -, és utána tiszta vizet kell önteni a pohárba. Ma már talán azért van az érdektelenség - kedves Bauer képviselõtársam -, mert a hátralévõ kis reszli az most már sajnos olyan kicsi az eddigi elkótyavetyélt vagyonhoz képest, azért nem érdekli a képviselõtársaimat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage