Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Egy-két dologra szeretnék reagálni, mivel teljesen egyetértek a Fidesz elõttem napirend elõtt szóló képviselõjével. (Taps az ellenzék soraiból.)

Azért szeretnék reagálni, mert szinte szánalmas - ez a jó kifejezés, igen -, szánalmas a magyar külpolitikának a magyarázkodása most az utóbbi napokban, hogy miért tette, hogy tette, és miként tette ezt az alapszerzõdést, és ez miért jó. Holott a világon ezt senki így nem ismeri el, és mindenki tudja, hogy egy elrontott valami volt.

Azonban nem is errõl akarok beszélni, mert a következõ napirend elõtti felszólalás az én leszek, és ezzel fogok foglalkozni öt percben, tehát én csak egy-két észrevételt szeretnék tenni. Egyszer azt, hogy manipulálták a közvélemény- kutatásokat, mondta a külügyminiszter államtitkára. Ez elég furcsa megállapítás. Én nem tudom, hogy miért manipulálta. Valószínû, akkor még úgy nézett ki a dolog, általában nem szoktak kételkedni a tisztelt kormánypárti képviselõk a közvélemény-kutatásokban, különösen, hogy az MSZP elsõ helyen van még ma is, amikor körülnézünk, és a társadalomban ezt nem érezzük.

A másik dolog az még érdekesebb, hogy itt a Gellért Kis Gábor úr olyan dolgokat állít, ami azért furcsa, mert el kell olvasni a Horn Gyula életrajzát és az Iliescu életrajzát, és össze kell hasonlítani, hogy a Román Kommunista Párt és az MSZMP-ben betöltött tisztségeik és egyebek.

Ez nagyon szépen le volt a magyar sajtóban írva, nem is a legellenzékibb, tehát nem a Magyar Fórumra hivatkozom, hanem országos napilapokra, ahol egyértelmûen egymás mellé volt téve a két életrajz; ki, mikor, és majdnem párhuzamos az életútjuk. (Bekiabálás a kormánypárti sorokból: Mindenki errõl beszél.) Ez nem baj, ez nem szégyen, ez természetes is lehet, csak nem szabad a tényekkel szemben ilyen cáfolatokkal élni. Utána kellene ennek nézni, mert így nevetségessé válik egy bizottság elnöke. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék részérõl.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage