Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! Ahogy Jeszenszky képviselõtársam már elmondta, azért mégiscsak az lenne a legfontosabb, ha a magyar parlamentben minden politikai erõ arra törekedjen, hogy az új romániai vezetéssel a lehetõ legjobb kapcsolatot építse ki.

De ne csodálkozzanak, tisztelt képviselõtársaim, ezeken a felszólalásokon! Egy kicsit gondolkodjanak, és gondoljanak vissza az alapszerzõdés körüli vitára. Soha egyetlenegyszer, semmilyen értelmes magyarázatot nem tudtak arra adni, hogy miért kell a választások elõtt két-három hónappal feltétlenül keresztülhajszolni az alapszerzõdést; soha egyetlenegyszer ésszerû magyarázatot nem adtak arra, hogy miért kellett a magyar miniszterelnöknek Temesvárra utazni aláírni; és nem adtak arra sem magyarázatot, hogy miért szavazták sürgõsséggel a választások elõtt két-három héttel napirendre az alapszerzõdés vitáját, amit úgy kellett elnapolni, mert mindenki belátta addigra már, hogy a választások elõtt két héttel nem volna szerencsés a magyar parlamentben ratifikációs vitát folytatni.

Tisztelt kormánypárti Képviselõtársaim! Sajnos, ezzel adtak alapot az ilyen jellegû felszólalásokra, egyébként sem az önök korábbi, sem az ilyen típusú jelenlegi felszólalással a Magyar Demokrata Néppárt nem tud egyetérteni. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage