Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Dávid Ibolya képviselõ asszony felvetése teljesen indokolt, és nagyon furcsa és megdöbbentõ a kormánypártoknak ez az úgynevezett kifarolása ebbõl ez egész kérdésbõl.

Én nem értek egyet azzal, hogy az a módosítás, vagy az, amit Dávid Ibolya fölvetett, hogy azt az adott viszonyok miatt nem lehetne azonnal végrehajtani és keresztülvinni.

Tisztelt Ház! Emlékezzünk vissza a gyûlölettörvényre!

(09.50)

Két hónapon keresztül, két hónapon belül a tisztelt Ház... (Dr. Vastagh Pál: Másfél év volt, képviselõ úr, másfél volt.) Elnézést kérek, a beterjesztéstõl kezdve két hónapon belül minden további nélkül keresztülment. (Dr. Vastagh Pál: Nem így volt!) Tisztelettel: lehet, hogy a köztársasági elnök úr elõkészítõ munkája másfél évig tartott, én, mint képviselõ..., ezt az anyagot az átvételtõl számított két hónap után a Ház megszavazta. Minden körülmények között lehetõség lett volna erre, s azért itt ez egy nagyon furcsa dolog, hogy az igazságügy- miniszter úr arra hivatkozik, hogy õ egyik oldalról közelíti meg a kérdést, a belügyminiszter úr másik oldalról, a társadalom meg azt várja, hogy a két miniszter találkozzék már valahol és próbálja már ezt a kérdést megoldani, mert így, ahogy most megy, ez így tarthatatlan. Köszönöm a szót. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage