Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Varga Mihály képviselõtársunk szóba hozta itt ezt a bizonyos egyszázalék-kérdést. Bár ilyen módosító indítványunk nincs a költségvetéshez jelenleg benyújtva, én csak egy félreértést szeretnék eloszlatni. Azt a félreértést, ami - úgy látszik - a közvéleményben elterjed, miszerint ez bármilyen értelemben is kedvezõtlenül érintené akár az egyházak, akár más érintett társadalmi szervezetek finanszírozását, szó nincs arról.

(10.50)

Varga Mihály egyébként pontosan tudja, mert kezében van az egyik változat, amit a szabaddemokraták benyújtottak, tehát pontosan tudja, hogy nem arról van szó, nem tartalmazza ez az elképzelés azt, hogy bárkitõl bármit elvennének. Gondolom, azok is, akik ma így aggodalmaskodnak, ha a kezükben tartják majd a javaslatot - akár azt a formát, amit mi benyújtottunk, akár más formát -, akkor látni fogják, hogy semmiféle aggodalomra ez a javaslat, ennek remélhetõ megvalósulása nem ad okot. Annak idején, mikor még leánykori nevén Fiatal Demokraták Szövetségének hívták a Fideszt, akkor még a Fidesz is támogatta az ilyen típusú elképzeléseket, sõt, a tavalyi költségvetési vitában is még azt mondta Varga Mihály, hogy elvileg persze helyesli ezt. Remélem, most is helyeselni fogja, amikor ilyesmire találunk.

Végül, általában Varga Mihály hozzászólásához annyit szeretnék csak megjegyezni, hogy nem volt egészen világos számomra - igyekeztem nagyon odafigyelni -, hogy amikor a Fidesz bizonyos területekre többletpénzt javasol, ha javasol, mert úgy tûnt, mintha javasolna többletpénzt, bár ez nem volt egészen világos, akkor ennek honnan kívánja a forrását megteremteni. Az egyébként, hogy a módosító javaslatok nem tesznek, nem indokolnak nagyon nagy átrendezést a költségvetésben, ez számomra csak annyit jelent, hogy a kormány jó munkát végzett. Amikor egy olyan költségvetési javaslatot nyújtott be a Háznak, amihez képest még a kormánypárti képviselõk sem akarnak gyökeres átrendezést javasolni. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage