Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én nem teljesen értem a vitát, fõleg kormánypártok között afelõl, hogy most az az egy százalék megvalósuljon vagy nem. Ha jól tudom, a parlament döntött kedden, és a parlament többségében a kormánypárti döntése volt többségben. Erre a kormány döntött csütörtökön, hogy a parlament nem jól döntött kedden. Õk mondták, nem én, hogy nincs elõkészítve.

Tisztelt Képviselõtársaim! A kormány joga és felelõssége az, hogy amit a parlament elé hoz, az elõkészített legyen. Mi ebbe nem tudunk beleszólni, a számadatokból ez jól látszik. Tehát Bauer Tamás amikor fölhoz valamit, azt ne nekem mondja el, hanem a kormánynak mondja el és a kormánypárti koalíciónak mondja el, és elõször is õk egyezzenek meg abban, hogy mit akarnak, és utána mi errõl tudunk véleményt alkotni. De addig nem. A parlament nem arra való, hogy a kormánykoalíció itt döntse el a vitáit, hanem tárgyalják meg, és kormányként hozzanak ide valamit, amihez a parlament véleményt tud kialakítani.

A másik: a történelmi egyházak véleménye. Nagyon jól érzékelték azt a tehetetlen állapotot, ami a kormánykoalícióban van, a történelmi egyházak képviselõi. Õk ugyanattól féltek, amitõl mi, hogy döntöttünk valamirõl, vagy illetve önök döntöttek valamirõl, ami abszolút elõkészítetlen, és ennek a történelmi egyházak isszák meg a levét. A Magyar Demokrata Fórum ezt mindenképpen szeretné elkerülni. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage