Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Túl nagy ügyet csinálunk ebbõl az egy százalékból.

Én úgy tudom, hogy Kiss Elemér államtitkár a kormány nevében szokott sajtótájékoztatón nyilatkozni, és õ azt nyilatkozta, hogy 1998-ig ez nem léphet életbe, mert nincs elõkészítve az 1 százalék beszedésének mechanizmusa. Nem beszélve arról, hogy a kulturális bizottságban mindenki tanúja lehetett annak, hogy a pénzügyi kormányzat már erre az évre olyan módosító javaslatokat indítványozott, amelyik éppen erre a beszedendõ 1 százalékra alapozódott. A társadalmi szervezetek támogatását azért nyirbálta meg, mert majd a társadalom ezzel az 1 százalékával pótolni fogja.

És hát érdemes odahallgatni azokra a történelmi egyházakra, amelyek elég jelentõs társadalmi réteget képviselnek, elég jelentõs közvélemény-formáló szerepük van, és ezek félnek leginkább ettõl a megoldástól, mondván, hogy így a költségvetés kihátrál a támogatásuktól, és olyan megoldatlan problémákat kell görgetni maguk elõtt - akár az oktatásban, akár intézményeik karbantartásában -, amelyekkel képtelenek lesznek megbirkózni.

Egyszer érdemes lenne a kormánykoalíció tagjainak a miniszterelnök sajtótájékoztatóját is meghallgatni ezekrõl a kérdésekrõl, és utána vádolni az ellenzéket különbözõ dolgokkal. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage