Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Csupán azért kértem egy rövid reagálás erejéig szót, mert szeretném esetleg azt a félreértést eloszlatni, ami a Takács képviselõtársam által elmondottak után esetleg valakiben kialakulhatna.

Azaz tehát a költségvetés nem ki akar vonulni a társadalmi szervezetek támogatásából, a költségvetés abból a szempontból kell hogy önmérsékletet tanúsítson, hogy ne a politika befolyásolja a társadalmi szervezetek támogatását, ne az motiválja a társadalmi szervezeteket, hogy a mindenkori ciklusban kormányzó politikai erõkhöz kelljen igazodnia, hanem hogy valóban független legyen a civil szektor, hogy valóban függetlenül, közérdekû, közhasznú célokat szolgálhasson - errõl szól, és nem másról - a személyi jövedelemadó 1 százalékáról szóló törvényjavaslat - nem módosító indítvány, hanem egy önálló törvényjavaslat, amely megfelelõ módon elõ lett készítve.

Csak rajtunk múlik, tisztelt képviselõtársaim, hogyha ezt az idén elfogadjuk, akkor jövõre bevezessük, és nyilván a bevezetésbõl adódó problémákból esetleg tanulva a következõ évben már egy sokkal konzekvensebb, egy sokkal kialakultabb, korrektebb rendszert mûködtethessünk.

Ezért, ennek érdekében, most, a jövõ héten mindannyiunknak meg kell tennünk azt a lépést, hogy elfogadjuk, napirendre tûzzük azt a törvényjavaslatot, amely lehetõvé teszi, hogy az állampolgárok saját maguk rendelkezzenek arról, és ne helyettük a politika és más - ne a parlament és különbözõ politikai erõk -, hogy milyen közérdekû célokat milyen szervezeteken keresztül támogatnak.

Errõl szól tehát a javaslat, és nem a költségvetés forráscsökkenése abból a szándékból, hogy a társadalmi szervezeteket megfojtsa. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage