Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm szépen. Csupán annyit szeretnék rögzíteni, hogy ez a törvényjavaslat, amelyrõl képviselõtársam is beszélt - tehát a személyi jövedelemadó 1 százalékáról történõ szabad rendelkezés -, lehetõség az állampolgárok számára, hogy kiválasszanak, kiemeljenek, támogathassanak különbözõ célokat. Ettõl senki nem jár rosszabbul, nem is járhat.

Ez a törvény nem kívánhatja, és nem is teheti lehetõvé, tehát ezzel szemben érveket fölhozni szükségtelen, képviselõtársam, hiszen még egyszer mondom: ez egy lehetõség az állampolgárok számára, és lehetõség mindazok számára, akik, mi úgy gondoljuk, hogy a legszélesebb körbe beletartozhassanak, a potenciális kedvezményezetti körbe, a helyi civil szféra képviselõitõl kezdve egészen az egyházakig.

Nem zárhatók ki ebbõl a körbõl az egyházak, egyszerûen diszkriminatív lenne az egyházakkal szemben. Némileg azt is kifejezésre juttatnánk, hogy nem ismernénk el az egyházak közérdekû, karitatív tevékenységét. Ebbõl a javaslatból, ebbõl a körbõl ha kihagyjuk az egyházakat, nem mást teszünk, mint azt, hogy nem ismerjük el ezen kiemelt tevékenységét. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage